vineri, 28 ianuarie 2011

Ce parere ai, ar trebui sa dispara maidanezii?


Femeia atacata de cainii maidanezi de pe domeniul unui sediu al Primariei sectorului 5 a murit astazi, in jurul orei 11.30.

Ce parere ai, ar trebui sa dispara maidanezii?

2 comentarii:

 1. Sunt soţia lui Cristi. Mă folosesc de contul lui pt a-mi spune părerea.
  E foarte trist ce s-a întâmplat. E tragic. Nu ştiu dacă dispariţia maidanezilor ar fi soluţia. Maidanezii sunt răi pentru că au fost aduşi în situaţia aceasta, nu li s-a dat o altă şansă. Este posibil ca pentru unii dintre acestia nici să nu mai existe şansa întoarcerii la menirea lor - aceea de a fi prieten şi apărător al omului. Cineva ar fi trebuit să se ocupe de ei. Dar noi am ajuns în situaţia când nici de noi , oamenii, nu se mai ocupă nimeni. Nu va mai dura mult şi vom ajunge în situaţia maidanezilor - consideraţi de prisos, pericol public, tocmai buni de eliminat. Acest lucru se va întâmpla lent. Mă întreb dacă nu cumva a şi început.
  Privind poza acestui câine văd nişte ochi răi, învrăjbiţi, parcă e gata să te atace. Dar seamănă foarte mult cu un câine , Rex, pe care l-am avut cu ceva timp în urmă. Era rău cu cei ce intrau în curte, de temut chiar. Nu la fel se întâmpla pe câmp (eu locuiesc la ţară). Acest câine al meu îşi făcea treaba foarte bine, era un foarte bun prieten cu cei ai casei sau cu cei pe care îi considera prietenii lui, avea o foarte mare bucurie a jocului, se simţea iubit şi iubea şi el, simţeai acest lucru din bucuria cu care te întâmpina. Făcea lucrurile acestea (era credincios, apăra curtea, îţi transmitea bucurie, etc.) pentru că ştia că noi suntem ai lui şi el este al nostru. Se simţea iubit, util, avea o proprietate de apărat.
  Privind fotografia m-il imaginez pe acest câine cum ar reacţiona dacă un om nu ar lua în seamă răutatea din ochi cu care vrea să ameninte şi să se apere, care ar trece peste acestea şi ar vrea să-l convingă că nu-i vrea răul , că ar vrea să-l ia acasă,să devină unul al celuilalt. Asta vrea un câine, să simtă că este al cuiva, că-l iubeşte şi pe el cineva, că face şi el ceva important. De astfel de lucruri avem şi noi oamenii... Dar ce se întâmplă oare? Am lăsat prea mult grijile şi criza asta fabricată de unii să ne conducă viaţa, să ne înrăiască , să ne facă nişte nefericiţi, să ne facă să nu ne mai bucurăm de nimic, să nu mai vedem frumuseţea naturii, a animalelor...Animalele ajung şi ele încet să ne copieze (nu ştiu dacă aţi observat dar animalele împrumută foarte mult din trăsăturile stăpânilor lor, atât sufleteşti şi parcă şi fizice -observăm că se aseamănă printr-un mod de a privi, de a merge, chiar si un fel de surâs specific stăpânului. Uite aşa totul merge în mai rău.
  Nu ştiu să dau un răspuns tranşant. Mi-e milă de animale. Îmi sunt dragi şi le consider prietene.
  Mi-e milă de oameni, vreau să-i am pe toţi prieteni, deşi lucrul acesta ar fi mult mai greu decât a-mi face prieteni toate animalele. Dar omul este seamănul meu. El are un alt statut, o altă importanţă.
  Viaţa omului trebuie apărată neapărat. Este pe primul plan.
  Viaţa animalului este pe al doilea plan. Este importantă, dar nu cea mai importantă....
  Haideţi totuşi , noi, cei de pe primul plan să acordăm o şansă celor de pe planul doi, dar nu doar la subzistenţă şi o viaţă anostă. Haideţi să le acordăm şansa de a fi prieteni cu noi, să le acordăm şansa să nu se mai înrăiască ci să ne însoţească cu bucurie pe traseul spre serviciu sau spre casă.... Chiar dacă nu au stăpân şi nu pot avea această şansă, măcar să le vorbim frumos, să-i îmbunăm .... E foarte greu acest lucru....
  Au reuşit cei de sus să nu ne mai acceptăm ca prieteni noi oamenii între noi, darămite cu animalele.... Oare cine trebuie să câştige?
  Să dăm o şansă bunătăţii din noi şi dintre noi!... Să ne dăm o şansă!
  Dumnezeu s-o ierte pe femeia aceea şi să-i ocrotească pe toţi cei dragi ai ei rămaşi în urmă!

  RăspundețiȘtergere
 2. Doamna, "sotia lui Cristi", as fi vrut sa postez ceva asemanator, imi formulasem cateva idei, dar citind cele scrise de Dvs., mi-am dat seama ca e inutil. Mi-ati luat-o inainte si ati scris mult mai frumos decat as fi putut-o face eu. FELICITARI! O singura observatie as avea de facut. Ati scris asa:"- Au reuşit cei de sus să nu ne mai acceptăm ca prieteni noi oamenii între noi, darămite cu animalele..". Nu cred ca "cei de sus" au chiar atata putere!!! Noi, "cei de jos", daca suntem OAMENI CU SUFLET, sunt convinsa ca, nicio putere din lume nu ne poate invrajbi, nu ne poate "fura" aceasta calitate. Ei vin si pleaca, noi ramanem... Trebuie sa mai repet odata: SUPERB COMENTARIU !!!!

  RăspundețiȘtergere